İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16-20 Eylül 2023 tarihleri arasında ABD'yi ziyaret edeceğini duyurdu.

İletişim Başkanlığı'nın X platformu hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere, 16-20 Eylül 2023 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ni ziyaret edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Güvenin Yeniden Tesisi ve Küresel Dayanışmanın Yeniden Canlandırılması: 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Eyleme, Herkes için Barış, Refah, Gelişim ve Sürdürülebilirlik Doğrultusunda Hız Verilmesi' temasıyla gerçekleştirilecek Genel Kurul genel görüşmelerinin ilk günü olan 19 Eylül'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın New York'ta bulunacakları süre zarfında başta mevkidaşları olmak üzere çok sayıda üst düzeyli temas ve görüşmede bulunmaları öngörülmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretleri vesilesiyle, ABD'de mukim vatandaş ve soydaş toplumu temsilcilerinin yanı sıra iş dünyası temsilcileri, düşünce kuruluşlarının yetkilileri ve Amerikan toplumunun farklı kesimlerinden müteşekkil kanaat önderlerinin katılacakları etkinliklere teşrif edeceklerdir.