Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, emeklilerin geçim mücadelesi verdiğini belirterek, 'bayram ikramiyelerinde' iyileştirme beklediklerini ifade etti.

İYİ Parti, bayramda verilecek ikramiye miktarına vurgu yaptı

Dervişoğlu, "Hükümetin verdiği 2 bin liralık emekli ikramiyesi, yüksek enflasyon karşısında bugünden erimiştir. Bu kapsamda önümüzdeki bayramda ödenecek ikramiye miktarı için emeklilerimizin ihtiyaç ve talepleri iyi değerlendirilmeli, sorunları görmezden, sesleri de duyulmazdan gelinmemelidir" dedi.

Dervişoğlu, emekli astsubayların aylıklarının da yoksulluk sınırının altında olduğunu söyledi.

Özel okullardaki öğretmenlerin taban maaş haklarının geri verilmesini ve özlük haklarının iyileştirilmesini istediğini aktaran Dervişoğlu, şöyle konuştu:

Bugün özel eğitim kurumlarında çalışan ve sayıları 10 binleri bulan öğretmenler ve akademisyenler, asgari ücret veya asgari ücret seviyesinin altında maaş almaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi, iktidarı boyunca uyguladığı eğitim politikalarında öğretmenlik özlük haklarını ve maaşlarını iyileştiremediği gibi, öğretmenlik mesleğinin itibarına ve saygınlığına da gölge düşürmüştür. İYİ Parti olarak astsubaylarımıza ve öğretmenlerimize destek olmaya, toplumun tüm kesimlerinin taleplerini TBMM'nin gündeminde tutmaya devam edeceğiz.

CHP'den, seçim sonrası zam yağmuru uyarısı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da, Türkiye'de zenginin daha zengin, fakirin de daha fakir hale geldiğine dikkati çekti.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın yaptığı açıklamalara değinen Başarır, "Merkez Bankası Başkanı, 'Enflasyon tahminlerimiz aynı, seçime kadar sadece doğalgaz ve elektriği baz almadık' dedi. Demek ki seçimden hemen sonra doğalgaz ve elektriğe büyük zam geliyor. Seçimden hemen sonra zam yağmuru olacak. Bu Merkez Bankası Başkanı'nın da sonunu iyi görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

'81 ilden 81 emekliyi buraya çağıralım, dinleyelim'

Emeklilere verilen bayram ikramiyelerini hatırlatan Başarır, sözlerini şöyle sürdürdü:

Gelin, emekliye asgari ücret oranında bir ikramiye verelim. Bunu veremiyorsanız, emekli maaşı oranında verelim. 3 bin lira gibi bu çağın gerisinde kalmış miktarları tartışmayın. Sokağa çıkın, insanlarla, emekliyle görüşün. Gelin, 81 ilden 81 emekliyi buraya çağıralım, dinleyelim. Ne diyorlarsa, ne şartlarda geçiniyorlarsa karar versinler. Meclisin, bir parça halkın isteklerine, sorunlarına ses vermesini istiyorum.

AK Parti'den 'zam' sinyali

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, 2024 yılının 'Emekliler Yılı' ilan edildiğine dikkati çekerek, "Emeklilerimizin alım gücünü artıracak, onların mutluluğunu, sevincini yükseltecek adımları atmaya devam edeceğiz" yanıtını verdi.