İstanbul'da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden büyükşehir belediye başkanı seçilmesinin ardından çok sayıda vatandaş Saraçhane'ye akın etti.

İkinci kez İBB Başkanı olmayı garantileyen İmamoğlu, Saraçhane'de bir balkon konuşması yaptı.

'Bizim olduğumuz yerde öteki yok'

İmamoğlu, şöyle konuştu:

16 milyon İstanbullu kazandı. Kutlu olsun... Bu seçimin kaybedeni yok. Bizim olduğumuz yerde öteki yok. İstanbul'a hayırlı olsun.

Bu şehrin canım insanlarına, çeşitliliğine, milletin her ferdine, her inancına, Alevi'sine, Caferi'sine, Şafi'sine, bütün mezheplerine, bu şehrin Kürtlerine, bu şehrin Çerkez'ine, bu şehrin her etnik kökenden insanına hayırlı olsun.

'Bu başarıya hep birlikte o güçlü demokrasi yolculuğuyla başladık'

Bu seçimle birlikte, bu şehri baskısı altına alan, 2019'dan bu yana birçok kötülüğü kenara ittik. İsrafı kenara ittik. Bu şehrin parasının çarçur edilmesini kenara ittik. Bu şehrin bütçesine bereket geldi. Bu şehirde yeni bir kültür başladı. Milletin parası artık milletin oldu.

Bu başarıya hep birlikte beş yıl önce başlayan o güçlü demokrasi yolculuğuyla başladık. Hep birlikte iyi dilin, güzelliğin, insanlarıyla bir olmanın anlayışını temsil ettik.

Ama buradan bazı teşekkürleri etmek istiyorum. Bu başarıya değer katan ve bu yolculuğu en güçlü şekliyle birlikte tasarlayarak, İstanbul'da güçlü bir başarı elde etmemize vesile olan genel başkanım Sayın Özgür Özel'e teşekkür ediyorum. Onun nezdinde partinin bütün üst yönetimine ve temsilcilerine, milletvekillerine, MYK'ya, PM üyelerimize teşekkür ediyorum.

'Halk bize ne mesaj verdi?'

İstanbul'da muazzam bir organizasyonla bugün tek bir oyumuza bile zeval gelmemesi adına organize çalışan güçlü parti örgütümüzü koordine eden il başkanımız Özgür Çelik'e teşekkür ediyorum.

İstanbul İttifakı, toplumun içselleştirdiği, bu seçimde halkın ittifakı olduğunu ve bu ittifakı sandıkta kuran, burada onu paylaşan, 16 milyon İstanbulluya teşekkür ediyorum. Yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Bu seçimi bitirdikten sonra ben şunu düşünüyorum: 'Halk bize ne mesaj verdi? Halk, aynı zamanda seçime giren rakiplerimize, hükümete, sayın cumhurbaşkanına hangi mesajları verdi?'

'İstanbullu daha ne desin?'

İstanbul bu akşam verdiği tarihi mesajı nasıl ki bize vermişse hükümet yetkililerine de verdi.

Verdiği talimat şu: 'İstanbul'a hizmette seçilen, seçilene saygı gösterecek. Seçilen, seçilene zulüm yapamaz, dayatmacılık yapamaz, vesayet kuramaz.'

Ne dediniz: 'Kanal yok, kanal yok. İstanbul var!'

Kanal bitti, İstanbul yaşayacak.

İstanbul bu akşam, 'Sayın cumhurbaşkanı 18 aydır bir imzayı esirgedin. Sefaköy-Beylikdüzü metro hattını imzala... İstanbul o hizmeti hemen alsın. Engelleme. İşine bak' demiştir.

'Bu kentin sağlığını, yeşilini, denizini korumak için yapılacak tesisler için imza at, bekletme' demiştir. İstanbullu daha ne desin? Siz her mesajı verdiniz.

Bakacağız, mesajı alacaklar mı, almayacaklar mı? Umarım alırlar. Bir kişinin vesayeti bitmiştir. Millet kazandı millet.