Üniversitelerde 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İzmir Ege Üniversitesi'nde yemek fiyatlarına yüzde 200'ün üzerinde zam yapıldı.

Öğrenciler, geçen yıl 6.5 TL'ye yemek yerken, bu sene fiyat 20 TL'ye çıktı.

Öğrenciler zamma tepki gösterdi

Ege Üniversitesi öğrencileri, sosyal medya üzerinden yayınladıkları bildiri ile yapılan zamlara tepki gösterdi.

Bildiride şu ifadeler kullanıldı:

Ege Üniversitesi, 22 Eylül 2023 günü yemekhane ücretlerine yüzde 200'ü aşan akıl almaz bir zam yapılacağını duyurdu.

Okulumuz, hayatın her aşamasında boğazımıza sarılan ve hayatımızı yaşanılmaz kılan yüksek enflasyon, kira ve barınma krizi gibi sorunlara, öğrencileri hiçe sayarak aldığı bu kararla beslenme krizini de eklemiş bulunuyor.

KYK burs ve kredileriyle uzun zamandır barınma ihtiyacımızı dahi karşılayamaz, insan onuruna aykırı koşullarda barınmak zorunda bırakılırken; şimdi de bu kararla açlık tehdidi ile yüz yüze kalıyoruz. Bu yeni karar ile bir Ege Üniversitesi öğrencisinin aylık yemek masrafı 1800 lirayı buluyor.

KYK burs ve kredilerinin 1250 TL olduğu bu koşullarda, zaten besleyicilikten uzak ve yetersiz olan yemek hizmetinin, öğrencileri hiç sayarak fahiş miktarlarda artırılmasını kabul etmiyoruz.

Üniversite yönetimi hiçbir koşulda kendi rahatından ödün vermezken; günümüz koşullarında bize ödetilmeye çalışılan bedelin, krizin faturası olduğunu biliyor, reddediyoruz.

Alınan bu kararın geri çekilmesini, karar sürecine üniversitenin bileşeni olan öğrencilerin de dahil edilerek sağlıklı ve erişilebilir fiyatlı bir yemekhane hizmeti sunulmasını talep ediyoruz.