2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas, çeyrek final müsabakasında Portekiz'i 1-0 mağlup ederek adını son 4 takım arasına yazdırdı.

5 maçta sadece 1 gol yiyen Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika temsilcisi olarak önemli bir başarıya imza attı.

Portekiz'de teknik direktör Fernando Santos'un son 16 turunda İsviçre'yi 6-1 mağlup ettikleri karşılaşmada ilk 11'de görev vermediği yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, Fas maçında da yedek kulübesinde yer aldı.

Joao Felix ile 5, 31 ve 39. dakikalarda gole çok yaklaşan, fakat sonuç alamayan Portekiz, 45. dakikada da Bruno Fernandes'le direğe takıldı.

İlk yarının sonlarında golü buldu

Tribünlerin büyük bir kısmını oluşturan taraftarının desteğini arkasına alan Fas, 42. dakikada öne geçti. Attiat-Allah'ın sol çaprazdan ortasına ceza sahasında iyi yükselen ve kaleci Costa ve Ruben Dias'tan önce kafa vuruşunu yapan Youssef En Nesyri, topu filelere gönderdi: 1-0.

En Nesyri, attığı golün ardından secdeye gitti ve gol sevincini taraftarıyla kutladı.

Dünya kupalarında 3'üncü kez fileleri havalandıran 25 yaşındaki santrfor, çeyrek finalde gol atan 4'üncü Afrikalı oyuncu oldu. Dünya Kupası'nın çeyrek final aşamasında daha önce Emmanuel Kunde ile Eugene Ekeke (Kamerun) ve Sulley Muntari (Gana) ağları sarsmıştı.

Fas, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Ronaldo gözyaşlarını tutamadı

İkinci yarıya da istediği gibi başlayamayan Portekiz'de teknik direktör Santos, 51. dakikada Ronaldo'yu oyuna aldı.

Maçın sonunda Ronaldo'nun gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Faslı futbolcu Cheddira, 90+3. dakikada Felix'e yaptığı sert faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Portekiz, Fas kalesini ikinci yarıda abluka altına almasına rağmen aradığı golü bulamazken, karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Fas, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldi.