Bursa Kent Meydanı'nda bir araya gelen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleriyle sağanak altında basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, günlerdir 'gelirde adalet, vergide adalet istiyoruz' sloganıyla kentleri dolaştıklarını söyledi.

'Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın'

Vergi sistemi konusundaki taleplerini 5 maddede topladıklarını belirten Çerkezoğlu, bunların Meclis'e sunulduğunu, süreci takip ettiklerini aktardı.

Çerkezoğlu, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan bir sistemden yana olduklarını dile getirerek şöyle konuştu:

Bu yolda beraber yürüyoruz. Yağmurda ıslanmak da var, güneşte kavrulmak da var, ama bu mücadeleden vazgeçmek yok. Yan yana omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. İnsanca yaşamak istiyoruz.

'Kimseden sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz'

Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini bizler üretiyoruz. Hepimiz çalışıyoruz, hepimiz üretiyoruz. Bizim alın terimizle büyüyor bu ülke ve ürettiğimiz değerden hakkımızı istiyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz ve hakkımız olanı alana kadar da mücadele edeceğiz.

O nedenle 'gelirde adalet' diyoruz. İşte asgari ücretin belirlendiği bu süreçte o nedenle Edirne'den Artvin'e kadar her gün alanlardayız, her gün meydanlardayız. İşçi buluşmalarıyla, dostlarımızla bir araya geliyoruz.