CHP'nin Maltepe'de düzenlediği büyük mitingde sahneye ilk olarak Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, oğulları Selim ve Semih İmamoğlu çıktı.
Dilek İmamoğlu, coşkulu kalabalığa seslenerek 'mücadeleye devam' mesajı verdi.
"Evlatlarımız için mücadeleye devam"
Dilek İmamoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: Bu daha başlangıç, mücadeleye devam. Kendimiz için değil, evlatlarımız için! Türkiye için mücadeleye devam! Yarın bir bayram sabahına birlikte uyanacağız. Bayramlarda aramızda ayrıyı gayrıyı bir kenara bırakır, güzel temennilerimizi paylaşırız, hayata iyi tarafından bakarız. Ama yarın milyonlarca ailenin bayramı yoksulluğun, adaletsizliğin, çaresizliğin acısıyla gölgelenecek.
"Hangi duvar sevgiye engel olabilir"
Yalnızca İstanbul'un değil, tüm Türkiye'nin kalbini kazanan Ekrem'i cezalandırıyorlar. Asla onun gibi olamayacaklarını biliyorlar, o yüzden cezalandırıyorlar. İstediğinizi yapın, Ekrem'e ceza işlemez. Soruyorum size, hangi duvar sevgiye engel olabilir?
"Milyonlarca insanın bayram sevinci eksik olacak"
Konuşmasında Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, adaletsizlikler ve haksızlıklar üzerinde de duran İmamoğlu, devamında şunları söyledi:
Geçim derdi yüzünden evladına, torununa gönlünce harçlık veremeyenlerin, ihmaller yüzünden depremlerde, yangınlarda sevdiklerini yitirenlerin, adalet arayıp bulamayanların, hakkı yenenlerin, hak etmediği halde dört duvar arasında tutuklu olanların bayram sevinci eksik olacak! Bizim ailemiz de bu bayrama babasından uzak girecek. Çocuklarım babalarıyla yan yana olamayacak.