Dayanışma konserine katıldılar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto eden öğrenciler, Kadıköy'de bir araya gelerek "Gençlik Dayanışma Sahnesi" adıyla bir konser düzenledi.

Konsere birçok sanatçı katılırken, gençler Kadıköy İskele'de toplanarak Festival Park'a polis gözetiminde yürüdü.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, etkinlik sırasında "Diktatör Erdoğan" yazılı bir dövizin taşındığı iddiası üzerine, üç öğrenci gece saatlerinde evlerinden ve kaldıkları öğrenci yurtlarından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan gençler, emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Mahkemeden tutuklama kararı

Alınan bilgiye göre, nöbetçi mahkeme üç üniversite öğrencisi hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklama kararı verdi.

Öğrencilerin, daha önce Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto eden arkadaşlarına destek için alanda bulunduğu öğrenildi.

Konserde açılan dövizin ardından yaşanan tutuklama kararı, sosyal medyada çeşitli tepkilere yol açtı.