Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi ile bölgede barınma imkânlarından nasıl yararlanılacağını ilişkin paylaşımda bulundu.

Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, AFAD aracılığıyla tahliye ve barınma talep eden depremzedelerin, 10 ildeki AFAD Tahliye Toplanma Alanları'na gitmesi gerekecek.

Tahliyeler ve konaklamalar ücretsiz olacak

Karayolu, denizyolu, demiryolu ve havayolu ile yapılacak tahliyeler ve konaklamalar ücretsiz olacak ve illerin kapasitesine göre yönlendirme yapılacak.

Kendi imkânıyla tahliye olacakların ve AFAD aracılığıyla barınma talep edenlerin de yine bölgedeki AFAD Tahliye Toplanma Alanları'na giderek taleplerini bildirmeleri gerekecek.

Bu kişiler de yine illerin kapasiteleri dikkate alınarak yönlendirilecek ve konaklama ihtiyacı ücretsiz karşılanacak.

Tahliye olanların herhangi bir hak kaybı olmayacak

Tahliye Toplanma Alanları'na başvuru esnasında 'afetzedelerin durumunu gösterir' belge talep edilmeyecek, başvuru sonrasında AFAD tarafından herhangi bir belge veya kart düzenlenmeyecek.

AFAD'a bildirim yapmadan kendi imkânıyla tahliye olup barınma talep edenlerin, gittikleri ildeki valiliğe başvurmaları gerekecek. Burada da depremzedelerden herhangi bir belge istenmeyecek.

Deprem bölgelerinden kendi imkânlarıyla veya AFAD koordinasyonunda tahliye olanların depremden kaynaklı herhangi bir hak kaybı sözkonusu olmayacak.