Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak'ı beşli görüşmeler öncesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.
Kabul, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
Müzakere masasına hazırlık
Yeni Şafak’ın aktardığına göre, görüşme Türkiye-Rusya-Ukrayna arasındaki müzakere toplantısının başlamasına yönelik bir hazırlık niteliği taşıyor.
Sözkonusu müzakereler, Çırağan Sarayı'nda planlanmış olup, toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Metin Gürak'ın da yer alması bekleniyor.
Rus heyetinde Vladimir Medinskiy ve Mihail Galuzin, Ukrayna tarafında ise Rüstem Umerov ile Sergiy Kyslytsya bulunacak.
Hedef, tansiyonun düşürülmesi
Görüşme, tansiyonun düşürülmesi ve İstanbul'daki müzakere sürecine temel oluşturma açısından "kritik" olarak tanımlanıyor.



