Anıtkabir'de resmi tören
Ankara'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ilk adresi, her yıl olduğu gibi Anıtkabir oldu.
Tören, devlet erkânının Aslanlı Yol'daki yürüyüşüyle başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği kortejde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bakanlar, yüksek yargı başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, kuvvet komutanları ve diğer devlet yetkilileri yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine ay-yıldızlı çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törenin devamında Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Anıtkabir Özel Defteri'ne dikkat çeken satırlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ne şu ifadeleri yazdı:
Aziz Atatürk; Cumhuriyetimizin 102'nci yıldönümüne kavuşmanın gururunu yaşadığımız bu önemli günde zatıâlinizi, silah arkadaşlarınızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha şükranla yâd ediyorum.
Sınırlarımız içinde ve ötesinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın, dost ve kardeşlerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı canı gönülden tebrik ediyorum.
Bundan 102 sene evvel uğruna nice vatan evladını şehit vererek kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni, işaret ettiğiniz şekilde, 'muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkartmak' amacıyla tam bir kararlılık içinde çalışıyoruz.
Küresel ölçekte ülkemizin itibarını artırırken içeride de yatırım ve kalkınma seferberliğimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz.
Hedeflerimize yaklaştıkça şahsımıza ve hükümetimize yönelik saldırıların cephesi genişliyor olsa da yolumuzdan dönmeyecek, Allah'ın izni, aziz milletimizin desteği ve büyük ve güçlü Türkiye'yi en büyük eserimiz olarak evlatlarımıza emanet edeceğiz.
Ruhun şad olsun.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kutlamalar devam etti
Törenin ardından Anıtkabir, yurttaşların ziyaretine açıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Cumhuriyet Bayramı kapsamında tebrikleri kabul etmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçti.



