Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da, 'İlk Oyum AK Parti'ye, İlk Oyum Erdoğan'a' programı kapsamında gençlerle bir araya geldi.

"Kukla bir aday arıyorlar, bulamıyorlar"

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Birileri gibi, gençlerimizi iradesi ipotek altında tutulacak vitrin süsü, konu mankeni olarak asla görmedik, görmüyoruz.

Şimdi kendilerine 'Gel' deyince gelecek, 'Sus' deyince susacak, 'Konuş' deyince konuşacak kukla bir aday arıyorlar. Bulamıyorlar.

"Gençlerimizin birinci partisi hep AK Parti oldu"

Bursa'daki mitingimiz, aldığım resmi rakamlarla 120 bin kişiyi buldu. Bu bir şeyi gösteriyor: Allah'ın izniyle inşallah mayıs bir başka olacak.

Vaatleri eski Türkiye'ye dönmek. Altılı Masa denilen ucube yapının gıdası, eski Türkiye'nin milletimiz için zulüm, birileri için ayrıcalık aracı olan yoksulluğudur.

AK Parti kurulduğu günden beri 15 seçime girdi, 15'inden de zaferle çıktı. Milletimizin tamamı gibi, gençlerimizin de birinci partisi hep AK Parti oldu. Son 2 yılda gençlerle 36'ncı buluşmamızı yapıyoruz.

"10 Mart'ta Cumhurbaşkanı olarak seçim kararı alacağım"

Bırakın ülkenin dört bir yanında gençlerle kucaklaşmayı, belki aynı dönemde kendi çocuklarıyla 36 kez bir araya gelmemiş olanlar bizi gençlerden uzak kalmakla itham ediyor.

Birileri burada hedef saptırmaya gayret ediyor. Bu bir erken seçim değil, seçimi öne almaktır. Devlet Bey'le öyle incelemeler yaptık ki herkesin yaz tatili, sınavlar vesaire, tüm değerlendirmeleri yaptık, kararı da buna göre verdik.

Resmi olarak Cumhurbaşkanı'nın bir yetkisi var. 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var.