Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), sosyal medya hesabında güncel hava durumu tahminlerini yayınladı.

7 günlük hava durumu tahminlerinin yer aldığı paylaşımda, "(24 - 30 Mayıs 2024) Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışla birlikte azalarak mevsim normalleri civarına yer yer altına düşeceği tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildi.

Sel, su baskını, kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı

3 ile uyarıda da bulunulan Meteoroloji'nin açıklamasında, "Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

İç Anadolu'ya kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısının yapıldığı açıklama şöyle:

Yapılan son değerlendirmelere göre, cuma günü ilk saatlerden itibaren İç Anadolu'nun doğusu (Yozgat, Sivas, Nevşehir, Niğde, Kayseri) ile Adana, Mersin'in iç kesimleri ve Osmaniye çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Hatay'da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Anadolu'da 8 ili etkisi altına alacak

Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Bayburt çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bir uyarı da Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz'e

Öğle saatlerinden itibaren yağışların Marmara'nın doğusu (Sakarya ve Bilecik il geneli, Kocaeli ve Bursa’nın doğusu), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale), Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bolu ve Karabük illeri ile Bartın ve Kastamonu'nun iç kesimleri) ile Çorum'un batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su basını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.