Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy verme işleminin sona ermesinin ardından yapılan sayımlarda, CHP'li aday Deniz Yağan 5082 oyla seçimi önde bitirdi.

MHP'nin adayı mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ise 4758 oy alarak 2'nci sırada yer aldı.

Bunun üzerine MHP'li yetkililer, mühürsüz pusulaların olduğu iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

Yapılan başvuruyu değerlendiren İlçe Seçim kurulu, 6 'evet', 1 'ret' oyuyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

İlçede 2 Haziran'da yeniden oy verme işlemi yapılacağı öğrenildi.

CHP'den vahim iddia: 'MHP'liler ilçe seçim kurulu başkanını darbetti'

CHP’nin Kayseri il başkanlığından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından 03.04.2024 tarihinde verilen karar ile Pınarbaşı ilçesinde, halkımızın helal oyları ile kazandığımız seçim iptal edilmiştir.

Adliyeye kalabalık bir grupla gelerek, ilçe seçim kurulu başkanını darbeden, tehdit eden, hakaretler eden ve partimize iftiralar atan Milliyetçi Hareket Partisi'nin itirazı, her ne hikmetse aynı ilçe seçim kurulu başkanının vermiş olduğu karar ile iptal edilmiştir.

'Pınarbaşı'nı yeniden biz kazanacağız'

Pınarbaşı'ndan tüm Türkiye’ye haykırıyoruz: Hak, hukuk, adalet anlayışımızla Pınarbaşı'nı, halkın helal oylarını asla yalnız bırakmayacağız.

Verilen karara karşı yasal itiraz süreçlerini takip edeceğiz. Halkımızın hiç şüphesi olmasın. Pınarbaşı'nı yeniden biz kazanacağız.