Yazar Cevat Turan'ın edebiyat dünyasına damgasını vuran romanı 'Mühür' ikinci baskısını yaptı. Anayurt Yayınları tarafından yayımlanan eser, yazarın 4'üncü romanı.
Yazar, daha önceki romanı 'Unutmalar Şehri' ile Yunus Emre Edebiyat ve Roman Ödülü'nü kazanmıştı. Bu romanın ardından Turan, 'Bir Eylül Yarası' ve 'Kibele’nin Laneti' gibi art arda dikkat çeken eserler yayımladı.
İlk şiir ve yazıları 1983 yılında Çorum gazetesinin kültür-sanat ekinde yayımlanan Cevat Turan, eserlerinde yoğun, derinlikli duygular ve zengin karakter analizleri sunuyor. Mühür, hem içerik hem de edebi üslubuyla okuyuculardan ilgi görmeye devam ediyor.
'Mühür' ne anlatıyor?
'Mühür', yetimhanede büyüyen dört çocuğun yaşamöyküsünden oluşuyor. Ana karakter Fırat, çocukluk aşkı Çiğdem'le memleket meseleleri arasında kalırken, derin devletin karanlık yüzü ve patlayan bombalarla dolu bir hikâyenin merkezinde yer alıyor.
Roman, siyasi cinayetler ve kirli ilişkilerle örülü bir dünyada geçiyor ve okuyucularını haklı ile haksızın, suçlu ile masumun ayrılmadığı bir dünyaya davet ediyor.
Derin devlet entrikalarından kirli ilişkilere
Etkileyici bir kara polisiye anlatımı olan kitap, günümüz Türkiye’sinin sorunlarını ve sosyal dinamiklerini gözler önüne seriyor. Romanın okuyucular üzerindeki etkisi ve Turan’ın derinlemesine işlediği temalar, edebiyatseverler arasında merak uyandırıyor.
Derin devlet entrikaları, siyasi cinayetler ve kirli ilişkilerle dolu bir macera sunarak günümüz Türkiye'sindeki toplumsal dinamiklere ışık tutan 'Mühür'ün kısa süre içinde 2'nci baskısını yapması ise romanın hak ettiği ilgiyi gördüğünü gösteriyor.