Bursa kent merkezi ile Mudanya arasındaki tepelik alanda kırsal Göynüklü Mahallesi yakınında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Zaman zaman şiddetli rüzgârın da etkili olduğu bölgede, arazözler ve diğer araçlarla yürütülen söndürme çalışmasına havadan uçak ve helikopterlerle destek veriliyor.

Göynüklü Mahallesi sakinleri de alevlerin evlerine sıçramaması için ekiplere yardım ediyor.

Bazı vatandaşlar ahırlardaki hayvanlarını güvenli bölgeye götürürken, ekipler de yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Vali Demirtaş: 'Çok şiddetli bir rüzgâr var'

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da yangın bölgesine gelerek İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur'la çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldı.

Gazetecilere, yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını söyleyen Demirtaş, bölgedeki hava koşullarına değinerek, "Çok şiddetli bir rüzgâr var. Rüzgâr çalışmalarımızı kısıtlıyor. Ekiplerimiz çok ciddi anlamda müdahale ediyor. Vatandaşlarımız da ekiplere yardım ediyor. En kısa zamanda kontrol altına almaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Vali Demirtaş, 6 uçak ve 4 helikopterle müdahale ettiklerini, helikopter sayısının artacağını ifade etti.

Yangın kontrol altına alındı

Yerleşim alanının yangının etkili olduğu bölgenin uzağında kaldığını belirten Demirtaş, "İnşallah en kısa zamanda kontrol altına alırız. Özellikle yerleşim alanlarına yaklaşmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, ekiplerin çalışması sonucu yangının kontrol altına alındığı öğrenildi.