Boğaziçi Üniversitesi'nde gösteri ve yürüyüş kısıtlamasına rağmen eylem yaptıkları gerekçesiyle yargılanan 12 sanık hakkında mahkemeden karar çıktı.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada bazı sanık avukatları yer alırken, sanıklar duruşmaya katılmadı.

Tüm sanıklar için ayrı ayrı beraat talebi

Mahkemede sanık avukatları müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve üzerlerin atılı suçlardan mahkemece sanıklar hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğini söyleyerek, tüm sanıklar için ayrı ayrı beraat kararı talep etti.

Mahkeme, 12 sanık hakkında üzerlerine atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

6'şar aydan 3'er yıla kadar hapisleri isteniyordu

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto etmek amacıyla 12 şüphelinin, 25 Mart 2021'de LGBTİ flamalarını açıp toplu şekilde yürüdükleri belirtiliyordu.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında toplantı, gösteri, açıklama yürüyüş kısıtlaması kararı olduğu, bu nedenle polisin dağılmaları yönünde uyarılarına rağmen grubun dağılmadığı ve müdahale edildiği iddia ediliyordu.

Şüphelilerin, "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak, ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapisleri isteniyordu.