Geçtiğimiz gün 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 yıl önceki basın açıklaması ve okuduğu şiir nedeniyle hakkında dava açılan şair Ahmet Telli'ye, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 10 ay hapis cezası vermişti.

Mahkeme kararının ardından Bilim Sanat Edebiyat Derneği (BİSED), şair Ahmet Telli'ye verilen hapis cezasına ilişkin açıklama yaptı.

'Yargılamanızı da cezanızı da kabul etmiyoruz'

BİSED’in konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bilime, sanata, edebiyata saldırıların sürekli bir hale geldiği günümüzde, bilim adamlarının susturulduğu, kitapların ve konserlerin yasaklandığı günde susmayacağız" ifadelerine yer verildi.

Bilimin, sanatın ve edebiyatın yanında olduklarının vurgulandığı açıklamada, Ahmet Telli şahsında ülkenin aydınlık geleceğini karartmak isteyenlere bir karşı duruş sergilendiği belirtilerek, "Yargılamanızı da cezanızı da kabul etmiyoruz. Şiir susmayacak" denildi.

'Şiir susmayacak'

BİSED'in basın açıklaması şöyle:

Şiir susar mı!

4 Temmuz 2023'te 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, okuduğu şiirler için yargılanan Bilim Sanat Edebiyat Derneği (BİSED) Genel Başkanı Ahmet Telli, 1 yıl ceza aldı. Mahkeme heyeti cezayı 10 aya düşürerek erteledi.

Bilim Sanat Edebiyat Derneği (BİSED) olarak biliyoruz ki, bilime, sanata, edebiyata saldırıların sürekli bir hale geldiği günümüzde, bilim adamlarının susturulduğu, kitapların ve konserlerin yasaklandığı günde susmayacağız.

Bilimin, sanatın, edebiyatın yanında olduğumuz bilinsin. Ahmet Telli şahsında ülkemizin aydınlık geleceğini karartmak isteyenlere karşı duruştur bu.

Yargılamanızı da cezanızı da kabul etmiyoruz.

Şiir susmayacak.