Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

BM'den bir ekibin Han Yunus'ta durum tespiti için çalışma yaptığını belirten Dujarric, "Ekibimiz her ziyaret ettiği binada çok büyük yıkım gördüklerini bildirdi" dedi.

Dujarric, Han Yunus'ta yolların da zarar gördüğünü söyleyerek, "Han Yunus'ta sokaklar ve kamu alanları patlamamış mühimmatla dolu. Bu, özellikle çocuklar olmak üzere siviller için büyük tehlike arz ediyor. Ekibimiz, yaklaşık 453 bin kiloluk bombaların sokak ve okulların içinde bırakıldığını gördüklerini söyledi" ifadelerini kullandı.

İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torunu öldürüldü

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torununun öldürülmesine ilişkin soruya karşılık Dujarric, "Çatışmanın başından beri çocukların ne kadar büyük bir yük üstlenmek zorunda kaldığına hep dikkati çektik" yanıtını verdi.

1.5 milyon Filistinlinin kaçtığı Refah'a kara saldırısı düzenleyecekler

İsrail ordusu, 7 Nisan’da yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'tan çekildiğini açıklamıştı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise, ordunun arkasında büyük bir yıkım bıraktığı Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'tan güneydeki Refah’a saldırıya hazırlık amacıyla çekildiğini belirtmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 8 Nisan'daki açıklamasında, ülkesinin saldırılarından kaçan 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı güneydeki Refah'a kara saldırısı için tarih belirlendiğini söylemişti.

İsrail'in 7 Ekim sonrasında Gazze'ye saldırıları için kurulan Savaş Kabinesi'nin üyesi Benny Gantz, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, "ordunun Refah'a gireceği, sonra da çekildikleri Han Yunus'a yeniden döneceği" tehdidini yinelemişti.