Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail’e düzenlediği saldırılarda kaçırılan ve Gazze'de tutulan 240'a yakın İsrailli esirin aileleri ve onlara destek veren binlerce İsrailli, 14 Kasım'da Tel Aviv’den yola çıkmalarının ardından bu akşam Batı Kudüs'e ulaştı.

Başbakanlık Ofisi önünde toplanan kalabalık, esirlerin fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıyarak, "Onları hemen eve getirin" sloganları attı.

Burada konuşan esir yakınları, Netanyahu hükümetinden elinden gelen her şeyi yapmasını talep etti.

'Çocuklarımızdan vazgeçmeyeceğiz'

Gazze'de 28 yaşındaki bir İsrailli esirin annesi Orin Gantz, çocuklarının serbest kalması için 5 gün boyunca yürüdüklerine işaret ederek, "Gazze'ye yürümemiz gerekirse oraya da yürüyeceğiz. Nereye gitmemiz gerekiyorsa gideceğiz, çocuklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Ailesinden 7 kişi Gazze'de esir tutulan Yuval Haran, "Yolculuk bitmedi. 43 gün çok uzun. Herkes evine dönene kadar her şekilde yola devam edeceğiz" diye konuştu.

İsrail'in 43 gündür aralıksız bombardımana tuttuğu Gazze'deki yakınları için zamanın giderek dolduğunu aktaran aileler, Başbakan Binyamin Netanyahu'dan ve Savaş Kabinesi'nden cevap beklediklerini duyurdu.