Beşiktaş'tan TFF'ye adalet hatırlatması
Beşiktaş Kulübü, Galatasaray ile oynanacak derbi maçı için yabancı hakem atanması konusunda yaptığı başvuruyu hatırlatarak Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) adalet ilkesini hatırlattı.
Beşiktaş'ın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Galatasaray ile oynanacak Trendyol Süper Lig'in 29. haftasındaki derbiye yabancı hakem atanması talebinin daha önce federasyona iletildiği belirtildi.
Derbiye yabancı hakem atanmayacağı iddiaları
Beşiktaş Kulübü'nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasında yabancı hakem görevlendirmesinin ardından Başkanımız Serdal Adalı'nın derbi maçlarımıza yabancı hakem atanmasını talep ettiği ve akabinde resmi olarak federasyona yapmış olduğumuz başvuru kamuoyunun malumudur.
Bu talebimiz adalet ilkesi gereği en doğal hakkımızdır.
Tüm bu gelişmeler ortadayken, Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray ile oynayacağımız derbi maça yabancı hakem atanmayacağı yönünde iddialar spor kamuoyunda yer almaktadır.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapmış olduğumuz talebe, pazartesi günü yapacağı yönetim kurulu toplantısında cevap vereceğini öğrenmiş bulunuyoruz.
Sözkonusu gündemle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.