Süper Lig'de 17. hafta maçında Beşiktaş, sahasında Corendon Alanyaspor'u ağırladı.

Dolmabahçe'de oynanan mücadelenin hemen başında öne geçen siyah-beyazlılar skoru koruyamadı ve sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Rıza Çalımbay yönetiminde bir çıkış arayan Beşiktaş, havlu attığı Avrupa'dan sonra lige döndüğü ilk maçta da galip gelemedi.

Geçen hafta ligde Fenerbahçe derbisinde 3-1 mağlup olan siyah-beyazlılar, seyircisi önünde karşılaştığı Corendon Alanyaspor'a da aynı skorla kaybetti.

İkinci yarının son dakikalarında öne geçen Alanyaspor, Beşiktaş kalecisi Mert Günok'un yaptığı hata sonucu farkı 2'ye çıkardı.

İlk yarıda Colley'in golüne Yusuf Özdemir'den yanıt

Beşiktaş 9. dakikada Omar Colley'in golü ile maçta öne geçti. Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Cenk Tosun'un doğrudan kaleye gönderdiği şutunda barajdan seken topu önünde bulan Colley, düzelterek yakın mesafeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Ertuğrul Taşkıran'ın sağından ağlarla buluşturmayı başardı: 1-0.

38. dakikada Alanyaspor, Yusuf Özdemir'in golüyle maçta eşitliği yakaladı. Hızlı gelişen atakta Oğuz Aydın'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Daniel Amartey topu uzaklaştıramadı, araya giren Yusuf Özdemir, Mert Günok'un açılmasından da faydalanarak sağ çaprazda dar açıdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Mert Günok'un yanından filelere yolladı: 1-1.

Beşiktaş son dakikalarda çözüldü

87. dakikada Alanyaspor, hızlı gelişen atakta Nicolas Janvier'in ceza sahası içinde bomboş pozisyonda bulduğu golle maçta öne geçti.

Hızlı gelişen atakta Oğuz Aydın ile yaptığı ver-kaç sonrasında topla buluşan Janvier, altıpas önünden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

Uzatma dakikalarında Alanyaspor, Carlos Eduardo'nun golü ile maçta farkı ikiye çıkardı.

Mert Günok'un uzaklaştıramadığı pasta Oğuz Aydın'a çarpan topu önünde bulan Eduardo, sağ çaprazda uzak mesafeden kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutuyla golü attı ve skoru belirledi: 1-3.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 26 puanla 5'inci sırada kalırken, Alanyaspor ise 17 puanla 15'inci sıraya çıktı.