Yağmur ve fırtınanın etkisini yoğun hissettirdiği Şile'de valilik kararıyla 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

İstanbul-Şile'de okullar tatil

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İstanbul'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile ilçesinde 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak, Şile ilçesindeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Bolu'da eğitime 1 günlük ara

Bolu Valiliği'nin sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, il genelindeki olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım'da, tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin, aynı tarihte 1 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Düzce'nin bazı ilçeleri de tatil

Düzce Akçakoca ve Yığılca ilçeleri genelinde gün boyu sağanak ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi.

Olumsuz hava şartlarının devam ettiği ilçede birçok ev ve işyerini su bastı, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi.

Akçakoca ve Yığılca Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

Sakarya ve Karabük'te taşımalı eğitime ara

Sakarya'nın Hendek ilçesinde ise olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin yüksek mahallelerindeki olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Dikmen, Aksu, Kurtuluş Karadere, Sümbüllü Kırktepe, Bakacak, Pazarcık, Eskibıçkı, Dede Düzü, Bıçkatik, Hicriye, Muradiye, Akçayır, Esentepe, Harmantepe mahallelerinde taşımalı eğitime Hendek Kaymakamlığı'nca 1 gün ara verildiği kaydedildi.

Karabük'ün Eflani ve Eskipazar ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Eflani ve Eskipazar ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü taşımalı eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.