Süper Lig'de 17. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanında zorlandığı maçı 4-3 kazanarak Galatasaray derbisi öncesiz zorlu virajı kayıpsız atlattı.

Sarı-lacivertliler ligde 7 maçtır kaybetmeyen Kayserispor karşısında ilk yarıda Michy Batshuayi ve Cengiz Ünder'in golleriyle iki farklı öne geçmesine rağmen, Olivier Kemen'in uzatma anlarında attığı golle devreyi 2-1'le kapattı.

İkinci yarıya da golle başlayan taraf Fenerbahçe olurken, Batshuayi skoru 3-1 yaptı.

Maçı bırakmayan Kayserispor, Mame Thiam'ın penaltı golüyle önce farkı 1'e indirdi, ardından Cardoso ile skoru 3-3 yaptı.

Gol düellosu şeklinde geçen maçta, Fenerbahçe adına etkili bir performans ortaya koyan Batshuayi, yine sahneye çıktı ve penaltıdan attığı golle hat-trick yaparak takımını yeniden 4-3'lük skorla öne geçirdi.

Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Fred ve Mert Hakan Yandaş, son dakikalarda yaşanan tartışmalar sonrasında hakem Zorbay Küçük tarafından kırmızı kartla oyun dışı kaldılar. İki oyuncu, Galatasaray maçında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe bu sonuçla puanını 43 yaptı ve hafta sonu oynayacağı Galatasaray derbisinden önce Kayserispor sınavını başarıyla geçti.

Kayserispor ise, ligde 7 maç sonra yenildi ve 29 puanda kaldı.