Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak. Ama çalışanlar, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek. Dar kesimlerinin alım gücünün kalıcı bir şekilde artırılmasının bir tek yolu var. O da enflasyonu düşük, tek hanelere düşürmekle olur" dedi.

Şimşek, Orta Vadeli Program'ın (OVP) ana hedefinin de enflasyonu düşük, tek haneye zamanla çekmek ve orada tutmak olduğunu kaydetti.

'Yıl sonuna kadar görüşülmedik yatırımcı bırakmayacağız'

Bakan Şimşek, OVP'ye yönelik, "Dezenflasyon programına ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın desteği tam; bunu sadece hissetmiyoruz, görüyoruz" dedi.

"Programın dış kaynak ayağının çok güçlü olacağına inanıyorum; Birleşik Arap Emirlikleri'nde sonuç yakın" diyen Şimşek, G20, Almanya, New York, Londra, Asya ve Ortadoğu'da yıl sonuna kadar görüşülmedik yatırımcı bırakmayacaklarını söyledi.

'Yatırımlara, ihracata çok güçlü destek vereceğiz'

İç talebin yeniden dengelenmesi ihtiyacının çok net olduğunu belirten Şimşek, "İç talep yavaşlayacak, yatırımlara, ihracata çok güçlü destek vereceğiz" diye konuştu.

Önce rezervleri güçlendireceklerini ifade eden Şimşek, daha sonra kur korumalı mevduattan çıkış olacağını kaydetti.

İşverenin katkısı olduğu yeni bir bireysel emeklilik modeli öngördüklerini söyleyen Şimşek, amacın sistemde kalış süresini ve fon tutarını artırmak olduğunu ifade etti.

'Gelecek sene memur maaş artışları enflasyonun çok çok üzerinde olacak'

Bakan Şimşek, ayrıca, "Gelecek sene, memur maaş artışları enflasyonun muhtemelen neredeyse bu seneki enflasyon farkını dikkate alırsanız çok çok üzerinde olacak" dedi.