Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle 41 işçinin yaşamını yitirdiği olay için bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, açıklama yaptı.

Bakan Dönmez: "Kömür üretimine ara veriyoruz"

Bakan Dönmez, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ekiplerimiz, ocakta kısmi devam eden yangınla mücadele ediyor. O alanı kontrol altına alabilmek için kapatma kararı verildi. Kimyevi maddeleri ocağa basmak suretiyle yangını kontrol altına alacağız. Tesisin yeniden üretime hazırlanabilmesi için Amasra müessemizde kömür üretimine ara veriyoruz.

Bakan Bozdağ: "İhmal, kusur kimden kaynaklanıyorsa gereği yapılacaktır"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise şöyle konuştu:

Aldığım bilgilere göre yaralılarımızın önemli bir kısmı taburcu oldu. Şu anda Çam Sakura'da yatan ve Bartın Hastanesi'nde olan bazı işçilerimiz dışında hastanede olan da kalmadı. Tedbirler geliştirilerek uygulamaya devam edilecektir. İlk önce 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi, ancak olayda hayatını kaybeden işçilerimizin çoğalması üzerine sayı 5'e çıkarıldı. Şu anda soruşturmayı 5 savcı sürdürüyor. Kafalarda ne kadar soru varsa hepsinin cevabı tahkikat sonucunda ortaya çıkacaktır. Amaç, maddi hakikati bütün gerçekliğiyle ortaya çıkarmaktır. İhmal, kusur kimden kaynaklanıyorsa hukuk bunlarla ilgili gereğini yapacaktır. Bundan kimsenin endişesi ve tereddüdü olmasın.