İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'ndeki bir binanın 5'inci katındaki dairede patlama oldu.

Patlamanın etkisiyle binadan kopan molozlar orada bulunan araçların üstüne düşerken, çevredeki bazı binaların camları da kırıldı.

Sokak üzerinde bulunan bir ağaç da patlamadan dolayı bir aracın üstüne devrildi.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği tarafından doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambülans sevk edildi. Ancak itfaiye yetkilileri, patlamanın nedeninin henüz belli olmadığını söyledi.

Olayda 3 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi de yaralandı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Patlama doğalgaz kaynaklı, binalar boşaltılıyor, çevrede tahliye işlemi yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Ölen ve yaralananların kimlikleri belli oldu

Meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin Özgür Çoban, Ömer Özdemir ve Ahmet Bal olduğu belirlendi. Yaralananların ise Emirhan Kutluay, Kerim Selvi ve Hasan Baş olduğu öğrenildi.

Kutluay'ın Memorial Hastanesi, Selvi'nin Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Baş'ın ise Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

Polis, itfaiye, İGDAŞ ve belediye ekipleri inceleme yaptı

Patlama sonrası polis, itfaiye, İGDAŞ ve belediye ekiplerince inceleme yapıldı.

Patlamanın yaşandığı binada yapılan incelemelerin bugünkü bölümü tamamlanırken, yarın sabah saatlerinde binadan karot örneği alınması bekleniyor.

Belediye ekiplerinin binanın çevresindeki temizlik çalışmasını tamamlaması ve hasarlı araçların kaldırılmasının ardından cadde tekrar trafiğe açıldı.