Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerini takip eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Kürtçe konuştuğunun hatırlatılması üzerine, bazı konuşmacıların Kürtçe cümlelerle kendilerini ifade etmeye çalıştıklarını belirtti.

'Birçok kesimin şımardığı görülüyor'

Bunun, kürsü dokunulmazlığı sebebiyle bazıları tarafından hoş görülebileceğini söyleyen MHP lideri Bahçeli, şöyle konuştu:

Ama ben Anayasa Mahkemesi'nin başta başkanı ve değerli üyelerine buradaki konuşmanın ruhundan hareketle Türkiye'ye sahip çıkmalarını tavsiye ederim. Bunun gittikçe yaygınlaştığı ve Anayasa Mahkemesi'nin tavrı sebebiyle de birçok kesimin şımardığı görülüyor. Bunlara dikkat etmek lazım. Böyle bir ortamda bu konuşma bize göre kabul görmemiştir, ama onlar keçeyi suya atmışlar. Çıkacağı yeri taşladıkları için zihinlerinde, kursaklarında ne varsa dökmeye çalışıyorlar. Meclis Başkanı'nın Kürtçe sözünü dinledikten sonra 'Bunu Türkçeye tercüme edin' cümlesi ise Anayasa Mahkemesi Başkanı kadar yanlış bir tutum olmuştur. Böyle şey olamaz.

Özgür Özel'e övgüler dizdi

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirmesinin sorulması üzerine de şu ifadeleri kullandı:

Performansı gayet iyi. Hem hazırlıklı gelmiş, hem heyecanlı, hem de kendi kitlesine yeni bir genel başkan olarak moral veriyor. Tebrik ediyorum onu.