MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

MHP liderinin hedefinde Millet İttifakı’nın oluşturduğu Altılı Masa vardı.

İttifaka sert sözlerle yüklenen Bahçeli, "Siyaseti fitne kumpasına, çadır tiyatrosuna, kutuplaşma arenasına çeviren fırıldakların, U dönüşleri ile meşhur devşirmelerin tertiplerine itibar etmeyeceğiz. Nahoş tezgâhlarına gelmeyeceğiz" dedi.

BURSASPOR-AMEDSPOR MAÇINDA ÇIKAN OLAYLAR

Hafta sonu oynanan Bursaspor-Amedspor karşılaşmasında çıkan olaylara da değinen Bahçeli "Bizim nezdimizde Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüp de yoktur, yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

Bursaspor tribünlerinde açılan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve Jitem'in insan kaçırma sembolü olan beyaz toros posterlerine de değinen Bahçeli, "Maçta sallanan görsellerin sporun ahlak ve doğasına aykırı olduğu herkesin malumudur. Bursaspor taraftarlarını milli duruşlarından dolayı buradan tebrik ediyorum, ancak Bursa’da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının ve bölücü alçakların statları tahrik etmesi ve çıkan olayların Kürt kardeşlerimle ilişkilendirmesi cinayettir, rezalettir, melanettir" diye konuştu.

AKŞENER'E AĞIR SÖZLER

2 Mart’ta masadan kalkan, dün de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak teklif ederek yeniden masaya dönen İYİ Parti lideri Meral Akşener’e sert sözlerle yüklenen Bahçeli şunları söyledi:

"Bir yıldır cumhurbaşkanı adayı yıpranmasın diye açıklamayıp bir günde toz duman olanlar ilkesizliğin canlı timsalleridir. Ortak aday anlayışı üzerinde uzlaşıp 24 saat bile geçmeden atılan imzayı inkâr edenler ilkesizliğin ana damarıdır.

"Bir yıldır oturduğu eğri bacaklı masayı; ‘kumar masası, şahsi hırsların masası, noter masası, kuyruklu yalanlar masası’ diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar ilkesizliğin ve yüzsüzlüğün numuneleridir.

"İP Başkanı insanların yüzüne utanmadan sıkılmadan nasıl bakacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne de muhatap olmuştur. Geçmişte söylemiştim, yine söylüyorum, bir kere satan yine satar, yine satacaktır.

"HUZUR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN MANİFESTOSUNU YAZACAĞIZ"

"Cumhur İttifakı olarak sağa sola bakmadan, yolumuzdan sapmadan adanmış yüreğimizle Türk milletine hizmet edeceğiz. Başkaları gevezelik yapacak gerzeklikte sınır tanımayacak, biz yüksek bir gayeye ulaşmak için durmadan çalışacağız. Başkaları dedikodu çarkına kapılacak, biz dağları aşacağız. Başkaları polemik batağında debelenecek, biz huzur, barış ve kardeşliğin manifestosunu yazacağız."