MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net' temalı açık hava toplantıları kapsamında düzenlenen Konya mitinginde konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Milletçe el birliği yaparak bu sıkıntılı günlerin üstesinden geleceğiz. Türkiye, enerjinin ağırlık merkezine konuşlanmak üzeredir. Türkiye'nin başarısı, dengeli, dürüst ve çok boyutlu dış politikanın mahsulüdür.

Atatürk yaşamış olsaydı, bugünkü CHP'nin gözünün yaşına bakmaz, kulaklarından tuttuğu gibi kapının önüne koyardı.

"Bu Kılıçdaroğlu ve zilletin diğer partileri, emperyalizmin maşasıdır"

Kılıçdaroğlu, ABD'ye gitti. New York'ta sokağa düştü, gizli ve gizemli toplantılar yaptı, Pennsylvania istikametini takip ederek 8 saatlik bir süre içinde ortadan kayboldu. Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti şaibelidir, A'dan Z'ye şüphelidir. Hangi sözleri aldı, hangi sözleri verdi? Cumhurbaşkanlığı adayı için kimlerle temas içinde olduğu az çok malumumuzdur.

Bu Kılıçdaroğlu, içimizdeki zalimlerin Truva atıdır. Bu Kılıçdaroğlu ve zilletin diğer partileri, emperyalizmin maşasıdır. Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi gayri milli, gayri ahlaki, gayri meşru bir savrulmanın tam göbeğindedir.

Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'nın yanında olmayız diyen bir Kılıçdaroğlu'na milli demek mümkün müdür? Akıl ve ahlak sahibi olduğu sözkonusu mudur? Kılıçdaroğlu, ABD'de Batı uygarlığının bir parçası olmak istiyoruz demiş. Sayın Kılıçdaroğlu soruyorum sana; uygarlıktan anladığın nedir? Uygarlığın tarifi senin kitabında nasıl yapılmıştır? Türk-İslam uygarlığını nereye koyacaksın? Zillet ittifakı itiraf etmese de biz büyük bir uygarlığın vârisleriyiz.

Buradan söylüyorum Zillet ittifakının gelecekte yeri olamaz. Bu ittifakın adayı kim olursa olsun Türk milletine sökmez. Hamdolsun bizim adayımız belli, kararımız nettir.

Rusya-Ukrayna savaşı: "Akan kanın durması arzumuzdur"

Türkiye, barış, huzur ve istikrarın bir insan hakkı olduğu görüşündedir. Bu nedenle Rusya ile Ukrayna arasındaki tarafımız kesinlikle barışçıl çözümdür. Akan kanın durması arzumuzdur, silahların susması arayışımızdır, diplomatik müzakerelerin hâkimiyeti beklentimizdir. Çatışmanın sonu yoktur, savaşın sonucu yoktur. Paylaşılamayacak hiçbir şey yoktur.

Türkiye'nin aktif arabuluculuk misyonuyla tahıl koridoru açılmıştır. Afrikalı çocukların karnı doymuş, kursaklarından sıcak ekmek girmiştir. Rusya ile Ukrayna arasında esir takası gerçekleşmiş, buna arabuluculuk yapan ülkemiz küresel çapta takdir edilmiştir.

"Türkiye enerjinin ağırlık merkezine konuşlanmak üzeredir"

Putin, gaz tedarikinde en güvenilir güzergâhın Türkiye olduğunu açıklamıştır. Kuzey akım hatları gözden düşerken, TürkAkım Projesi sivrilmiştir. Türkiye enerji jeopolitiğinde muazzam bir avantaja erişmiştir. Enerji darboğazıyla boğuşan Avrupa ülkelerinde sanayi üretimi günden güne düşmektedir. Enflasyon baskısının yanında ekonomik durgunluk bir sel misali yaygınlaşmaktadır.

Avrupalılar nasıl ısınacaklarının derdindedir, nasıl aydınlanacaklarının kaygısındadır. Ülkemizin ise böyle bir sorunu asla sözkonusu değildir. Zillet ittifakı üç maymunu oynasa da Türkiye enerjinin ağırlık merkezine konuşlanmak üzeredir.

Türkiye'nin başarısı dengeli, dürüst ve çok boyutlu dış politikanın mahsulüdür. Allah'ın izniyle hayat pahalılığı da yenilecektir. Konjonktürel olarak yükselen enflasyon mutlaka indirilecektir.