Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamaya göre, Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı için "suikastlerle bilinen illegal bir oluşumdu" şeklindeki ifadelerine yönelik inceleme başlatıldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Halk TV’deki Ayşenur Arslan’ın sunduğu programda; Kıbrıs Türk'ünün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Türk Mukavemet Teşkilatı, EOKA'ya karşı şanlı direnişinin odağıdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuya ilişkin tepkisini şu sözlerle ifade etti:

Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türk'ünün katliam şebekesi olan EOKA'ya karşı şanlı direnişinin odağıdır. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır...

'Artık zamanıdır, bundan sonra toplu vursun yüreklerimiz' diyerek, katliam şebekesi EOKA'ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren Cumhurbaşkanımızın her fırsatta altını çizdiği gibi, Kıbrıs Türk'ü asla yalnız değildir ve yalnız kalmayacaktır. Bağımsız ve hür yaşayacaktır. EOKA adlı katliam şebekesi ve diğerleri, Kıbrıs Türk'ünün direniş iradesi karşısında her zaman yenilecektir.

Ayşenur Arslan: "Suikastlarla bilinen bir illegal oluşumdu"

Sunucu Ayşenur Arslan, Halk TV'deki programında, "Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu" ifadelerini kullandı.