Konya'da, kız arkadaşını darp ettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle ceza alan ve Covid-19 kapsamında açık cezaevinden izinli çıkan Kadir Şeker'in avukatlarından Mustafa Aladağ, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen torba yasa içindeki 'Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı' hakkındaki kanuna eklenen geçici madde kapsamında, müvekkilinin yeniden cezaevine dönmeyeceğini açıkladı.

Maddenin bazı hususlar çerçevesinde uygulanacağını belirten Aladağ, "İnfazına 5 yıl ve daha az süre kalan hükümlülerin cezaları, denetimli serbestlik hükümleri kapsamında infaz olunacak" diye konuştu.

'Bir daha açık ya da kapalı cezaevine girmeyecek'

Aladağ, Türk Ceza Kanunu'nda devlete, anayasal düzene karşı işlenen ve terörle mücadele kapsamındaki suçlar hariç şartları sağlayan herkesin bu kanundan yararlanabileceğini belirtti.

Kadir Şeker'in de bu kanun kapsamında açık cezaevinde geçireceği sürenin 46 ay olduğunu anımsatan Aladağ, şunları ifade etti:

Süre 5 yılın altında kaldığı için o da bu kanundan yararlanacak. Şeker, 31 Temmuz itibariyle 15 gün içinde infaz işlemleri için ilgili açık cezaevi kurumuna müracaat edecek. Oradan denetimli serbestliğe ayrılacak ve kanun doğrultusunda bir daha açık ya da kapalı cezaevine girmeyecek. Cezasını denetimli serbestlikte tamamlayacak.