Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 11 Aralık'ta başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesi pazarlıktaki alt sınırını açıkladı.

'Açlık sınırı üzerinden bir pazarlık olur'

NTV’ye konuşan Atalay, "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz, onun üzerinden bir pazarlık olur" diyerek asgari ücret pazarlığında alt sınırın 4 kişilik bir ailesinin açlık sınırı olan 14 bin 25 lira olduğuna işaret etti.

Atalay, "İnşallah toplumu memnun edecek bir rakam verirler de biz de altına imza atar o masada otururuz" diye konuştu.

'Bırakın sene sonunu, insan üç ay idare edemiyor'

Atalay, Erdoğan ve Işıkhan tarafından yapılan tek zam açıklamalarına atıfta bulunarak, "Sayın bakanımız enflasyon olmayacak diye düşünüyor. Ete, süte, gıdaya zam olmayacak diye düşünüyor. Olmuyorsa bir mahsuru yok ama zam devam ettiği için bırakın sene sonunu, insan üç ay bu ücreti idare ettiremiyor" ifadelerini kullandı.

Hak-İş: '4 kişilik bir işçi ailesinin asgari ihtiyaçlarını sağlayacak bir ücret'

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, "Yüksek enflasyon artı refah payı, milli gelirden kaybettiklerimizin ilave edildiği, büyüme hızının da yansıtıldığı 4 kişilik bir işçi ailesinin asgari ihtiyaçlarını sağlayacak bir asgari ücret bizim için yeterli asgari ücrettir" dedi.