Trendyol 1. Lig takımlarından Eyüpspor, tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi.

Altay karşısında aldığı 4-1'lik galibiyetle, lig sona ermeden 5 hafta önce Süper Lig'e çıkmayı garantiledi.

Eyüpspor'un ev sahipliğinde gerçekleşen karşılaşmada ilk gol 8. dakikada Gianni Bruno'dan geldi: 1-0.

14. dakikada Altay, Deniz Kadah'ın skora dengeyi getirdi: 1-1.

Mücadelenin 23. dakikasında Recep Niyaz'ın golüyle Eyüpspor, yeniden üstünlüğü ele geçirdi: 2-1.

İkinci yarıda Eyüpspor, Bruno'nun 55. dakikadaki golü ve Adrien Regattin'in 64. dakikada penaltıdan attığı golle skoru belirledi: 4-1.

Bu galibiyetle Eyüpspor, puanını 67'ye yükselterek, üçüncü sıradaki Sakaryaspor ile arasındaki farkı 17 puana çıkardı ve Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıktı

Arda Turan'ın teknik direktörlüğünde Süper Lig'de mücadele etme hakkını kazanan Eyüpspor, 2020-21 sezonunda 37 yıl aradan sonra 1. Lig'e yükselmişti.

1919 yılında, İstanbul'un Eyüpsultan bölgesinde Eyüp İdman Yurdu ismiyle kurulmuş olan eflatun ve sarı renklere sahip Eyüpspor, 105 yıllık uzun ve zorlu bir serüvenden sonra ilk kez Türkiye'nin en üst düzey futbol ligi olan Süper Lig'de mücadele etme başarısı gösterdi.

2019 yılında başkanlık görevine Murat Özkaya'nın getirilmesiyle birlikte takımın performansında gözle görülür bir artış yaşandı.

2020-2021 sezonunda TFF 2. Lig'de şampiyonluğa ulaşarak 1. Lig'e yükselen Eyüpspor, burada gösterdiği başarılı performansla 3. sezonun sonunda Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

Arda Turan'ın büyük başarısı

Futbolculuk kariyerinde İspanya'nın Atletico Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinde forma giyen Arda Turan, teknik direktörlük kariyerine Eyüpspor ile adım attı.

Geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru takımın başına geçen Turan, ilk teknik direktörlük deneyiminde takımını Süper Lig'e taşıyarak şampiyonluk sevinci yaşadı.

Altay kümeye düştü

Öte yandan, İzmir ekibi Altay, Eyüpspor mağlubiyetiyle 15 puanda kaldı ve 2. Lig'e düştü.

Adanaspor'un, Gençlerbirliği ile oynadığı 1-1 beraberlikle tamamlamasıyla Altay'ın matematiksel olarak küme düşmesi kesinleşti.