CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu Altılı Masa'nın liderleri yapılan toplantının ardından sosyal medya hesaplarında paylaşımda bulundular.

Liderlerin paylaşımları şu şekilde:

Kılıçdaroğlu: "Ülkemizde toplumsal huzur ve barış sağlanacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

Yarının Türkiye'sini inşa etmek için kamuoyu ile paylaştığımız temel ilkeler ve hedefler doğrultusunda bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduğumuz, ev sahipliğimizde gerçekleşen toplantıya katılan tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum.

Bizler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'ni hazırlayan altı siyasi parti olarak kararlıyız; ortak adayımız Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak, ülkemizde toplumsal huzur ve barış sağlanacak, adalet tesis edilecek, Cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlanacak!

Akşener: "Zengin, mutlu ve güçlü bir Türkiye'nin inşası için"

İYİ Parti lideri Meral Akşener de şu paylaşımda bulundu:

Zengin, mutlu ve güçlü bir Türkiye'nin inşası için kurduğumuz ortak akıl platformunun bu değerli toplantısı için; başta ev sahibi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum.

Karamollaoğlu: "Bu adaletsiz düzene birlikte son vereceğiz!"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yaptığı paylaşımda kararlılık vurgusu yaparak şöyle dedi:

Yeni bir başlangıç ve yeni bir inşa süreci için kararlılıkla ve emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Milletimiz müsterih olsun. Bu adaletsiz düzene birlikte son vereceğiz! Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, değerli genel başkanlara teşekkür ediyorum.

Uysal: "Demokrasinin hâkim olacağı bir Türkiye'yi kurmaya kararlıyız"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da, toplantıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Milletimizin hiç bir ferdinin inancı, kimliği, dünya görüşü ve yaşam tarzı sebebiyle ötekileştirilmeyeceği, "eşit vatandaşlık hukuku"nun muhakkak işletileceği, kaynakların heba edilmediği, demokrasinin hâkim olacağı bir Türkiye'yi kurmaya kararlıyız. Bu kararlılıkla #BizKazanacağız

Babacan: "Yarının Türkiyesi adına önemli kararlar aldık"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise şu paylaşımı yaptı:

Bugün değerli genel başkanlarla Yarının Türkiyesi adına önemli kararlar aldık. Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Davutoğlu: "Sizlere söz veriyoruz, Türkiye rahat nefes alacak"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise şunları ifade etti:

Sizlere söz veriyoruz, Türkiye rahat nefes alacak. Nazik ev sahipliği için CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile değerli katkıları için tüm Genel Başkanlara teşekkür ediyorum. #BizKazanacağız