Süper Lig'de 28. hafta karşılaşmasında, düşme hattından uzaklaşmak isteyen Corendon Alanyaspor, evinde, lig 3'üncülüğü için mücadele eden Trabzonspor'u ağırladı.

Alanya Oba Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Alanyaspor 3-1 kazandı.

Alanyaspor'a ligde 6 maç aradan sonra galibiyeti getiren golleri 8 ve 38. dakikalarda Oğuz Aydın, 73. dakikada Efecan Karaca kaydederken, ligdeki 3 maçlık galibiyet serisi sona eren Trabzonspor'un tek golü ise 90+4. dakikada Nicolas Pepe'den geldi.

8. dakikada gelen şok gol

Maça hızlı başlayan Alanyaspor, karşılaşmanın hemen başında öne geçti.

8. dakikada sol kanattan gelişen atakta Balkovec'in yerden çevirdiği ortada, kaleci Uğurcan Çakır'ın sektirdiği topu ceza sahası içerisinde iyi takip eden Oğuz Aydın'ın vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.

Oğuz Aydın, kalecinin büyük hatasını affetmedi

38. dakikada Trabzonspor savunmasının büyük hatası sonrası Alanyaspor farkı ikiye çıkardı.

Trabzonspor'da kaleci Uğurcan Çakır kullandığı kale atışında topu savunma oyuncusu Denswil'e attı. Bu oyuncu topun kendisine atıldığını fark edene kadar Oğuz Aydın araya girerek meşin yuvarlağı bir kez daha filelere gönderdi: 2-0.

İlk yarı Alanyaspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının son bölümünde, 73. dakikada sağ kanattan yapılan ortada Ahmed Hassan'ın vuruşu Uğurcan Çakır'dan döndü, dönen topu takip eden Efecan Karaca topu ağlarla buluşturdu: 3-0.

Nicolas Pepe'nin golü yetmedi

Trabzonspor aradığı golü, karşılaşmada uzatma dakikaları oynanırken Nicolas Pepe ile buldu.

Umut Bozok'un pasında ceza sahasında topla buluşan Nicolas Pepe, yaptığı plase vuıruşla topu ağlara gönderdi: 3-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-1 Alanyaspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sonuçla, düşme hattında kritik bir galibiyet alan Alanyaspor puanını 33'e yükseltirken, Trabzonspor ise 46 puanda kaldı.