İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karar TV’de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın 'Gündem Özel' programına katıldı.

6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuşan Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için "Güçlü bir ihtimal" sözlerini değerlendirdi.

"Aday olma konusunda bir problem yok"

Akşener, şunları söyledi:

Kemal Kılıçdaroğlu, altı genel başkanın bulunduğu masanın cumhurbaşkanı seçmesi gerektiğini söylüyor. Masanın seçeceği cumhurbaşkanı adayının nasıl biri olması gerektiğini de birçok defa kamuoyu ile paylaştı. Ben İYİ Parti lideri olarak o özelliklerin hepsini doğru bulduğum için aynı fikirde olduğumu söyledim. Elbette aday olma konusunda bir problem yok, Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere. Ama henüz biz adaylığa dair hiçbir şey konuşmadık. İsimler bazında hiçbir şey konuşmadık, sadece ilkeler bazında konuşuyoruz.

"O masadan oybirliğiyle bir tek aday çıkar"

Altı birbirinden farklı gelenekten gelen, altı birbirinden farklı değer setlerine sahip siyasi geleneğin genel başkanlarının bir araya gelip farklılıklarına saygı duymayı, müştereklerini çoğaltmayı öğrendiği ve uyguladığı bir masa orası. Bunun doğru anlaşılması halinde o masadan oybirliği ile bir aday çıkar. Ben inanıyorum, o masadan oybirliğiyle bir tek aday çıkar.

"Adayı ne zaman açıklayacaksınız?" sorusuna ise Akşener, "2 Ekim'de bunu söz söyleyeceğim. Şu an söyleyeceğim bir söz yok" yanıtını verdi.