Halk TV'de Liderler Özel programında Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Haziranda yüzde 20'yi göreceğiz"

Partisinin oy oranına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Akşener, "7 araştırma şirketine aboneyiz. Bu şirketlerin verdiği ortalama veri, nisan ayı için yüzde 18... Biz haziran ayında yüzde 20'yi göreceğiz. Sahada gördüğüm bu" dedi.

İttifakın cumhurbaşkanı adayı belli mi?

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin soruyu da yanıtlayan Akşener, "Masada hiç konuşulmadı. Tek adayla gidilmenin gerektiğini düşünüyorum, adayın o masadan çıkması gerektiğini düşünüyorum. Biz 24 Haziran 2018'de seçime sokulmamız yönünde bir adımla karşılaştık. Biz seçime girmeseydik, Türkiye bugün ne ile karşı karşıya kalırdı?" ifadelerini kullandı.

"Atatürk Havalimanı'nın yıkılmasında her kim varsa hesap sorulacak"

Akşener, İstanbul Havalimanı'nın adını değiştireceklerini de belirterek, "Atatürk Havalimanı'nın kapladığı alan 1178 hektar, değeri 3.8 milyar dolar. Şu anda çalışıyor olsaydı 15 bin kişilik işgücü sağlayacaktı. İstanbul deprem bölgesi. Avrupa ülkelerinde şehir merkezlerinde daha küçük havalimanları var. Havalimanı tarifinden çıkarılmak üzere bir millet bahçesi konuluyor. AVM ve ranta açılıyor yani. Uyarıyorum; İYİ Parti iktidarında buranın kırılmasında imza atan, buranın kırılması için görev alan, talimatı veren her kim varsa hesap sorulacak. 1 yıllık süreç içerisinde böyle hızlı bir iş yapılmaya çalışılıyor, buraya dokunulmaması gerekiyor. İstanbul Havalimanı'nın adını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı yapacağız" diye konuştu.