İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşte Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar:

Şu anda Sayın İmamoğlu, Sayın Yavaş, ben, Sayın Kılıçdaroğlu ve diğer arkadaşlar çalışınca, bu seçimi kazanmaya dair endişelerin giderilmesinin sağlandığını sahada görüyor ve inanıyorum. Anketlerde de yükselmeler var. En düşük oyumuzun yüzde 15 olacağına dair bir kanaat var.

"ŞİMDİ BİRİNCİ TURDA KAZANMAK KONUŞULUYOR"

Bizim veri işleme departmanın başında Birol Aydemir var. Hiçbir anket şirketini suçlayamam, hepsini saygıyla karşılıyorum. Üçkâğıt vardır-yoktur bilemem. Bunların ortalamasından böyle bir simülasyon yaptı Birol Bey. En kibar halimle anket yapanların işin stratejisine soyunmasını doğru bulmuyorum. Anlaşılan o ki, benim yapmaya çalıştığımı, arkadaşlarımızın yapmaya çalıştığını vatandaşlarımız anladı. Şimdi birinci turda kazanmak konuşuluyor. Birinci turda alacağız biz.

MUHARREM İNCE VE SİNAN OĞAN'IN ADAYLIĞI

Ne Sayın İnce ne de Oğan’ın hakarete uğramaları kesinlikle doğru değil. Ben Sayın Oğan’ı tanırım, onun MHP Genel Başkanı olmak hedefi var. 'Sayın İnce’yi Millet İttifakı'na buyur gelin deseler memnun olurum' demiştim. Hâlâ aynı yerde duruyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Erdoğan’ın rekabetinin ikinci tura kalmasına sebep olur mu bilemiyorum. Herhalde haftaya netleşir. Sonuç ne olursa olsun haklarıdır, saygı duymak gerekir.

"MECLİSİ DE ALACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Partimizin adayı Sayın Kılıçdaroğlu olduğu için, ekstradan çalışıp eksilecek oylarını İYİ Parti üzerinden tamamlamaya çalışıyoruz. Birinci turda alınacak gibi görünüyor, bu iki aday arkadaşımızdan bağımsız olarak söylüyorum bunu.

İkisini de alırız. Çok samimiyetle bir şey söyleyeyim: 'İkinci tura kalacak biz alacağız' diyen AK Parti zaten kaybetmiştir. İkinci tura kalıp kalmayacağı 10 gün kala net şekilde görülür. Böyle bir sistemde birinci turda alınabileceğine inanıyorum. Meclis’i de alacağımıza inanıyorum. 300’ün üzerinde. Hayalimiz 400 falan. 300’ü geçeceğimize samimi inanıyorum. 95 seçimleri gibi çıkacak. Hatta bazıları ile iddiaya girdim. Hayalim birinci İYİ Parti olması. AK Parti’nin seçmeninden daha fazla biz oyu alıyoruz. AK Parti bir olursa biz üçüncü oluruz. Biz bir olursak AK Parti üç olur. Kemal Bey’in alacağına samimiyetle inanıyorum.