Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç'ın deprem felaketi nedeniyle seçimlerin ertelenmesi çağrısının üzerine AK Parti'den açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Seçimlerin YSK eliyle erteletmeye çalışıyorlar" diyenler için 'akıl tutulması' ve 'kötü niyetliler' ifadelerini kullandı.

"Yasalar en geç 18 Haziran'da yapılmasını öngörüyor"

"Şu anda Anayasa ve yasalar en geç 18 Haziran'da seçimin yapılmasını öngörüyor" diye konuşan Elitaş, "Onun öne alınmasıyla ilgili yetki, cumhurbaşkanı ve parlamentonun" dedi.

Gündemlerinde seçimle ilgili bir konunun olmadığını da belirten Elitaş, "Milletin depremle boğuştuğu bir dönemde, seçimi gündeme getirmek vicdani değil diye düşündüğümüz için bir açıklama yapmadık" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımız '10 mart tarihinde açıklama yapabilirim' dedi"

Seçimin nasıl yapılacağına ilişkin kararların belli olduğunu belirten Elitaş, ya cumhurbaşkanının ya da parlamentonun seçim kararı alacağını söyledi.

Elitaş, "YSK takvim içinde bunu değerlendirecek. Depremden önce cumhurbaşkanımız '10 mart tarihinde açıklama yapabilirim' dedi. Şu anda bizim için durum bu" açıklamasında bulundu.