Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine ilişkin AK Parti'den ilk açıklama parti sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Çelik, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Etrafımızdaki bazı ülkelerde sandığa ulaşmada bu kadar zorluk varken Türkiye sandık yoluyla iradesini bütün dünyaya gösterdi. Milletimiz sabah erkenden itibaren sandığa gitmesi, olgunluk içerisinde birbirini selamlayarak oyunu kullanması kıvanç kaynağıdır. Siyasette sandık namustur.

"Sayımlar devam ediyor"

Sayımlar devam ediyor. Sayımlar devam ederken süreç takip ediliyor. Oy sayma işlemi şeffaflık içerisinde yürüyor. YSK'nın yasağı kaldırmasının ardından yayınlar başladı. Herhangi bir olay yaşanmadan sayım işlemine devam ediliyor. Siyasi kanallar kendi kanallarından bilgilendirme yapıyorlar.

Daha sonuçlar kesinleşmeden açılan sandık sayısının oranı bakımından karşımızdaki ittifakın sözcüsü belediye başkanları, telaş içinde ortaya çıktılar ve AA'nın verileri çarpıttığını dile getirdiler. Sayımlar devam ediyor. Birçok yorumcu yorum yapıyor. Her bir siyasi partinin müşahitleri üzerinden sonuçlar takip ediliyor.

"İki belediye başkanı çok vahim bir açıklama yaptılar"

AK Parti olarak sandık konusunda, partimizin hassasiyeti konusunda çok kurumsallaşmış durumdayız. Biz de son ana kadar sandık başında beklenmesi için çağrı yapıyoruz. CHP Sözcüsü ve belediye başkanlarının bu telaşı nedir? Seçim sonuçları ortaya çıkınca o sonuca saygı duymama geleneği sizde var. İki belediye başkanı çok vahim bir açıklama yaptılar, Türkiye demokrasisi adına utanç verici bir açıklamadır.

"Cumhurbaşkanımız açık ara önde gidiyor"

İmamoğlu çıktı ve '13. cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu'dur' dedi. Çıkıp AA'ya saldırdılar ve seçim sonucu ilan ettiler. Literatürde diktatör bir zihniyet aranacaksa, o yaklaşım bu yaklaşımdır. Bu diktatörce bir yaklaşımdır. Sandıklar sayılıyor. Cumhurbaşkanımız açık ara önde gidiyor. Milletin tercihine saygılıyız. YSK'nın yetkisine saygı gösteriyoruz.