Son haftalarda Çin'in bazı şehirlerinde özellikle çocuklar arasında hızla yayılan bir zatürre türü, aileler arasında endişe ve korkuya neden oluyor.

Çin'deki şehirlerin yanı sıra Avrupa'da da kimi ülkelerde görülen salgınla ilgili açıklamalar geliyor.

Özellikle çocukları etkileyen salgın hastalıkla ilgili yapılan son açıklamada, antibiyotiklerin etkisiz kaldığı duyuruldu.

Avrupa'da da yayılmaya başladı

Gizemli virüsün antibiyotiklere karşı dirençli olduğu belirtilirken, Avrupa'da Danimarka ve Hollanda'da da vakaların artmasından sonra Dünya Sağlık Örgütü'nün olayı yakından takip ettiği aktarıldı.

Çin'in komşusu ve dünyanın en kalabalık ikinci ülkelerinden biri olan Hindistan'da da olası bir salgına karşı teyakkuza geçildiği bildirildi.

Salgın riskinin artma endişesi

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg'e konuşan 1.5 yaşındaki bir kız çocuğu sahibi olan Rachel Qiao, "Kızıma verilen hiçbir antibiyotik işe yaramadı. İlaçlar etki etmediği için kızımın ciğerlerinde lezyonlar oluştu ve durumu kötüye gitti. Doktorlar ilaçların dozajını ve türünü değiştiriyor" açıklamasında bulundu.

California Üniversitesi'nden Zuo-Feng Zhang da, "Eğer antibiyotikler artık işe yaramıyorsa, bu da hastalığın daha uzun süreceğini ve salgın riskinin artacağını gösteriyor" dedi.

Gizemli hastalığın belirtileri neler?

Gizemli hastalığın belirtileri şu şekilde sıralanıyor:

Çok yüksek ateş, terleme ve titreme, yüksek tansiyon, keskin ve acı verici göğüs ağrısı, kısa kısa nefes alıp vermek, nefessiz kalmak, kuru öksürük ve zihin bulanıklığı...