Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdikleri Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı sonrası, Zan ile TİP arasındaki görüşmelerde neler yaşandığını anlattı.

'Lütfü Savaş'tan para aldığımızı söylemek, kötü niyet'

Sözcü TV'de 'Serap Belovacıklı ile Aklın Yolu' programına katılan TİP milletvekili Şık, Gökhan Zan'ın şantaj konusunda suç duyurusunda bulunmak istemediğini söyledi.

"Zan, 'Konuşma var ama ekleme yapılmış' dedi" ifadelerini kullanan Şık, Zan'ın futbol yorumculuğu görüşmesinin hakkı olduğunu söylediğini belirterek, "Zan, biz adaylığını çektikten sonra savcıya gitti. Ses kaydının gerçekliğiyle ilgili rapor var. Başkasını aday gösterseydik yine eleştirilirdik. Lütfü Savaş'tan para aldığımızı söylemek, kötü niyet" dedi.

Turgay Kocakaya 2 ayrı suçtan cezaevine gönderilmişti

Gökhan Zan'la, onun adına AK Partililer ile pazarlık yaptığı yönünde bir telefon görüşmesi yapan ve bu görüşmeyi kaydeden Turgay Kocakaya, geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

Gökhan Zan'ın suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, "Silahlı tehdit" ve "Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan ifadesini aldığını Kocakaya'yı cezaevine göndermişti.