Trabzonspor'da geçtiğimiz günlerde kadro dışı bırakılan ve ayrılacağı konuşulan Abdülkadir Ömür için transfer iddiası gündeme geldi.

İngiltere Championship ekibi Hull Ctiy'nin sahibi Acun Ilıcalı, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ile Abdülkadir Ömür transferi için bir görüşme gerçekleştirdi.

Hull City: 'Prensipte anlaştık'

Hull City'nin Abdülkadir Ömür'e talip olduğu ve oyuncu ile görüştükten sonra Trabzonspor'a resmi teklifte bulunduğu ileri sürüldü.

Başka takımlardan da teklif alan, ancak hiçbirine gitmek istemeyen 24 yaşındaki yıldız futbolcu, Hull City transferine onay verdi.

Trabzonspor cephesi henüz imzaların atılmadığını belirtse de Hull City tarafı prensipte anlaşmanın sağlandığını doğruladı.

İki taraf açısından da son pürüzlerin giderilmesinin ardından Abdülkadir Ömür'ün hafta içinde İngiltere'ye giderek sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor.

Trabzonspor sonraki satıştan da yüzde 50 pay istiyor

Hull City transferi detayları henüz belli olmasa da Abdülkadir Ömür için 6 milyon euro civarında bir bonservis belirlendiği öne sürüldü.

Sezon sonuna kadar kiralık, daha sonra zorunlu satın alma maddesi ile gönderilecek Abdülkadir Ömür için Trabzonspor Kulübü'nün sonraki satıştan da yüzde 50 pay alma konusunda ısrarcı olduğu da iddia edildi.

Anlaşmanın kısa bir süre içinde tamamlanarak resmi açıklamaların yapılması bekleniyor.