Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik hükmün istinaf tarafından usulden bozulmasının ardından 72'si tutuklu 215 sanığın yeniden yargılandığı davanın 9'uncu gününde mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine karar verdi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Marmara Cezaevi'nin karşısındaki salonda görülen davanın duruşmasına, Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu bazı tutuklu sanıklar ve tutuksuz sanıkların bir kısmı ile avukatları katıldı.

Tüm tutuklu sanıkların ve avukatlarının taleplerinin alınması tamamlandı.

Adnan Oktar'ın kısıtlama kararının kaldırılması talebine ret

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosyanın mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme, sadece üyelik isnadı olan sanıkların adli kontrollerinin kaldırılmasına, 3 sanığın ise haklarında seri muhakeme usulünün uygulanması gerektiğinden dosyalarının savcılığa gönderilmesine ve MİT'e gönderilen yazının cevabının beklenmesine hükmetti.

Sanıklar hakkındaki el koyma kararlarının kaldırılması taleplerinin esas ile birlikte değerlendirilmesini kararlaştıran mahkeme, Adnan Oktar'ın kısıtlama kararının kaldırılması talebini reddetti.

Duruşma 4 Ekim'e ertelendi

Mahkeme heyeti, Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararında belirtilen eksikliklerin giderildiğini ifade ederek, diğer taleplerin reddine ve etkin pişmanlıktan faydalanan sanıkların ifadelerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek gereğinin yapılmasına karar verdi.

Tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 4 Ekim Salı gününe ertelendi.