Gaziantep-Nizip Otoyolu'nda meydana gelen kaza ile ilgili jandarma tarafından sorgulanan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, verdiği ifadede, seyir sırasında 400-500 metre mesafede emniyet şeridindeki ekipleri gördüğünü belirterek şunları söyledi:

Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hâkimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım, ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım.

'Birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Memiş, nöbetçi hakimlik tarafından "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı.

Kaza ile ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen çok yönlü soruşturmanın gelecek hafta içinde tamamlanacağı belirtildi.

Mardin'deki TIR şoförü de tutuklandı

Mardin'in Derik ilçesinde dün art arda yaşanan, aralarında bir polis memurunun da bulunduğu ve 20 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan 2 TIR şoförü tutuklandı.

Üçyol mevkiinde bir TIR'ın da karıştığı ölümlü kazaya müdahale edenlere, freni patlayan TIR'ın çarptığı kazada yaralanan ve tedavileri tamamlanan TIR şoförleri, SEGBİS ile bağlandıkları Derik Sulh Ceza Hakimliği tarafından "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklandı.

Soruşturma sürüyor.