13 ilde sarı kodlu alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak ve Ardahan illeri için sarı kodlu uyarı verildi.

Bu bölgelerde özellikle karla karışık yağmur ve kar yağışının yer yer hayatı olumsuz etkileyebileceği tahmin edilirken, yağışların Hakkari, Şırnak, Siirt ve Bitlis çevrelerinde ise kuvvetli olması bekleniyor.

3 büyük ilde hava sıcaklığı

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, iç kesimlerde ise sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının eşlik edeceği bir hava hâkim olacak.

Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzeyinde ise hafif zirai don riski bulunuyor.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya çığ ve rüzgâr uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesine karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

Rüzgârın genellikle kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise güneybatıdan hafif ve orta kuvvette esmesi bekleniyor.