Bakan Gürlek: "Veli görevini ihmal etmiş"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, katıldığı televizyon programında saldırganın psikolojik durumuna ve ailenin sorumluluğuna dikkat çekti.

Bakan Gürlek, anne Mersinli'nin yeniden sorguya alınması süreciyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bu çocuk sorunlu bir çocuk. 12-13 defa rehber öğretmene gidiyor. Acilen psikoloğa götürülmesi gereken çocuğu ailesi ihmal etmiş. Zaten 'velilik görevinin ihmali' diye bir suç var. Bazı suçlarda, veli, annelik veya babalık görevini ihmal etmişse sorumlu olması gerekir.

Bu açıklamaların ardından mahkemeye sevk edilen Pınar Peyman Mersinli, "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın geçmişi

Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda meydana gelen olayda, 14 yaşındaki İsa Aras Mersinli, babası Uğur Mersinli'ye ait 5 silah ve 7 şarjörle okula saldırı düzenlemişti.

Matematik öğretmeni Ayla Kara ve 8 öğrencinin hayatını kaybettiği saldırıda, İsa Aras Mersinli de bir velinin müdahalesi sonucu yaşamını yitirmişti.

Soruşturma kapsamında önce baba Uğur Mersinli, ardından da anne Pınar Peyman Mersinli tutuklanmış oldu.