9 gün önce oğlunu kaybetmişti: Yazar ve çevirmen Cem Akaş vefat etti

Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni, yazar, editör ve çevirmen Cem Akaş, 58 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Akaş, 19 yaşındaki oğlunu kaybetmesinden dokuz gün sonra yaşamını yitirdi. Akaş'ın cenazesi 29 Ekim Perşembe günü İstanbul'da toprağa verilecek.

Kültür-Sanat - 28-10-2026 20:02

Türk edebiyatı ve yayıncılık dünyasının tanınmış isimlerinden Cem Akaş'ın vefatını Can Yayınları duyurdu. Yazarlığının yanı sıra editörlük, çevirmenlik ve yayın yöneticiliği yapan Akaş, son yıllarda kanser tedavisi görüyordu.

Can Yayınları'ndan başsağlığı mesajı

Can Yayınları, Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş'ın vefatının ardından yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Değerli çalışma arkadaşımız, dostumuz, Genel Yayın Yönetmenimiz; yazar, editör ve çevirmen Cem Akaş'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz."

Akaş'ın ölümünün ardından Yayıncılar Birliği ile çok sayıda yayınevi de başsağlığı mesajı yayımladı.

Cem Akaş'ın cenazesi 29 Ekim'de

Yayıncılar Birliği'nin duyurduğu cenaze programına göre Cem Akaş, 29 Ekim Perşembe günü Marmara İlahiyat Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Oğlu Can Akaş'ı dokuz gün önce kaybetmişti

Cem Akaş ile fotoğraf sanatçısı Esra Özdoğan'ın 19 yaşındaki oğlu Can Akaş, 19 Ekim'de kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Genç Akaş, 20 Ekim'de düzenlenen cenaze töreninin ardından Hekimbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Cem Akaş, oğlunun cenazesinden sonra yaptığı açıklamada elektronik sigara kullanımının olası sağlık risklerine dikkat çekmiş, gençler ve aileler arasında farkındalığın artırılması gerektiğini belirtmişti.

Beş yıldır kanser tedavisi gördüğünü de belirten Akaş, kalan zamanını bu konuda farkındalık yaratmaya ayırmak istediğini söylemişti.

Yazar, çevirmen Cem Akaş kimdir?

1968 yılında Almanya'nın Mannheim kentinde doğan Cem Akaş, kimya mühendisliği, siyaset bilimi ve Türkiye tarihi alanlarında eğitim gördü.

Roman, öykü ve deneme türlerinde eserler veren Akaş, yayıncılık alanındaki çalışmalarının yanı sıra çevirileriyle de tanındı. Susan Sontag, Alberto Manguel, John Stuart Mill ve Kurt Vonnegut gibi yazarların eserlerini Türkçeye kazandırdı.

Günün Diğer Haberleri