14 ile sağanak ve şiddetli rüzgâr uyarısı: İstanbul'da sıcaklıklar düşecek!

Meteoroloji'den yapılan bilgilendirmeye göre, 29 Temmuz Çarşamba gününden itibaren Türkiye, serin, rüzgârlı ve yer yer yağışlı havanın etkisi altına girecek. Kuvvetli rüzgâr ve sağanak beklentisi nedeniyle İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarı yayınlandı.

Gündem - 29-07-2026 02:46

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren düşmesi bekleniyor.

Yeni hava sistemiyle birlikte sıcaklıkların birçok bölgede mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarındaki düşüş, özellikle iç, kuzey ve batı kesimlerde daha belirgin hissedilecek.

Güney ve Ege kıyılarında sıcaklıklar yüksek kalacak, ancak bu bölgelerde kuzeyli rüzgârlar etkili olacak.

Sağanak yağış 3 gün sürecek

Meteoroloji tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve kuzeydoğu kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların çarşamba, perşembe ve cuma günleri aralıklarla sürmesi, cuma gününden sonra ise Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda etkisini devam ettirmesi öngörülüyor.

Doğu Karadeniz'de sağanakların yerel olarak kuvvetli olabileceği bildirilirken, vatandaşların ani su baskını, kısa süreli sel ve ulaşımda aksama riskine karşı dikkatli olunması istendi.

İstanbul'da sıcaklıklar düşecek

İstanbul'da kuvvetli yağış öngörülmezken, kuzeyli rüzgârların etkisini artırması bekleniyor.

Rüzgârla birlikte kentte sıcaklık hissi düşecek. İstanbul'da gündüz sıcaklıklarının 28-30 derece, gece sıcaklıklarının ise 20-22 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.

İzmir'de değişiklik yok, Ankara soğuyacak

Ankara'da gündüz sıcaklığının 28 derece civarında olması, gece sıcaklığının ise 12 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Başkentte yağıştan çok, sıcaklık düşüşü ve serin gece havası öne çıkacak.

İzmir'de ise serinleme sınırlı hissedilecek. Kentte gündüz sıcaklığının 35-36 derece, gece sıcaklığının ise 24 derece dolayında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi'nde kuzeyli rüzgârların zaman zaman etkisini artırması beklenirken, Akdeniz'in iç kesimleri ve Toroslar çevresinde de kuvvetli rüzgâr görülebilecek.

Sarı kod verilen iller

Meteoroloji, 29 Temmuz Çarşamba günü için 14 ili sarı kodla uyardı.

Sarı kod verilen iller şöyle:

Adana, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kırşehir, Manisa, Mersin, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat.

Hafta sonu sıcaklıklar yeniden artacak

Serin ve rüzgârlı havanın hafta sonuna kadar etkili olması, hafta sonundan itibaren ise yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor.

Günün Diğer Haberleri